Hvad indebærer det at være instruktør i ODK?

Som instruktør har du ansvar for, at holdet fungerer. Både træningsmæssigt og socialt. Vi opfordrer derfor alle instruktører til at arrangere sociale aktiviteter for at ryste holdet sammen. Derudover skal du hjælpe dine hjælpeinstruktører og minihjælpere med at nå deres mål. Og du skal holde både dem og holdet opdateret om arrangementer samt give anden relevant information fra ODK videre. Som instruktør har du også ansvar for at overholde ODK’s ordensregler og samværspolitik. Du kan altid tage fat i bestyrelsen, hvis du er i tvivl om noget. Nye instruktører får typisk tildelt en fast kontaktperson fra ODK’s bestyrelse.

Som hjælpeinstruktør lærer du, hvad det vil sige at være instruktør. I løbet af sæsonen udvikler du dine kompetencer og prøver grænser af. Sørg for at tale med instruktøren om, hvad du gerne vil lære. Du får tilbudt et hjælpeinstruktørkursus, hvis du ikke allerede har fået det.

Som minihjælper hjælper du til med lidt af hvert. Du kan komme på minihjælperkursus, hvis du har lyst, og når du bliver 13 år, kan du blive hjælpeinstruktør. Tal med holdets instruktør om, hvad du gerne vil i løbet af sæsonen samt dine forventninger.