Covid19 – nye restriktioner

NYT! Gradvis genåbning! 

Fra og med d. 21. april vil nogle ODK hold for de under 18 årige, så småt begynde at åbne op igen. Det har vi set frem til i lang tid og vi glæder os over de små skridt vi nu kan tage.

Nedenfor ser du i simpel form de retningslinjer, som skal følges, hvis du er en af de heldige, der har mulighed for at komme tilbage i hallen. Mange af de retningslinjer, kender vi fra før den fulde nedlukning og under billedet kan du læse lidt mere om dem.

 

_______________________________________________________________________________________

Tidligere restriktioner:

Myndighederne har igen forlænget lukningen af al idræt. Flere hold tilbyder træning via Zoom, Skype eller Teams…

Gældende fra 28. oktober og året ud:

Fra torsdag 28. oktober skal alle på 12 år og derover bære mundbind, når de befinder sig indendørs på idrætsfaciliteter og skoler. Så når du går til og fra din træning, skal du bære mundbind. Kravet om brug af mundbind gælder ikke imens du er i hallen/salen og deltager i aktivitet. Kravet gælder heller ikke hvis du er i gang med at klæde om eller bade.

Efter regeringens udmelding om nye Covid-19 relaterede restriktioner, gældende fra mandag 26. oktober og foreløbig fire uger frem, kan ODK oplyse følgende:

Foreningens hold hvor medlemmerne er børn og unge under 21 år og forældre/barn hold:

Disse hold bliver ikke berørt og må fortsætte med de gældende restriktioner.

Uddrag af Kulturministeriets Q/A:

”Der må fortsat afholdes idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til og med 21 år. Der må desuden deltage de nødvendige voksne over 21 år til at afvikle arrangementet forsvarligt, f.eks. til babysvømning, barn/voksen gymnastik samt en træner på et idrætshold.”

 

Foreningens hold hvor medlemmerne er voksne over 21 år:

Disse hold bliver berørt af det sænkede forsamlingsforbud på 10 personer. Så der må fra mandag 26. oktober og fire uger frem være højst 10 personer samlet til træning inklusiv instruktøren.

ODK og alle de berørte holds instruktører arbejder på højtryk for at finde løsninger for at få det bedste ud af situationen. Din instruktør vil så hurtigt som muligt give dig mere information om hvordan din træning kan fortsætte de næste fire uger.

Uddrag af Kulturministeriets Q/A:

”Voksne over 21 år må ikke deltage i aktiviteter og arrangementer med over 10 personer til stede, uagtet om de resterende deltagere er omfattet af undtagelsen for idræts- og foreningsaktiviteter børn og unge op til 21 år. ”

 

Brug af mundbind:

Efter regeringens udmelding om skærpede Covid-19 krav om brug af mundbind, gældende fra torsdag 29. oktober 2020 til 2. januar 2021 kan ODK oplyse følgende:

ODK arbejder på at få helt klare retningslinjer omkring brugen af mundbind på vej til og fra træning. Vi vil så hurtigt som muligt sende en opfølgende mail omkring dette.

Kulturministeriets Q/A

ODK håber på din forståelse hele vejen rundt og vil samtidigt opfordre til, at alle fortsat er opmærksomme på at overholde de retningslinjer, som tidligere er udstukket.

 

Hvad sker der med kontingentet, hvis vi igen bliver tvunget til at lukke for gymnastiktræningen på grund af myndighedskrav i forhold til Covid19?

Om ODK kan tilbagebetale del af kontingentet, afhænger af længden på perioden vi må lukke og af ODKs mulighed for at få kompensation fra det offentlige.

Gymnastikforeningen forventer at kunne tilbagebetale op til 50 procent af kontingentet. Det afhænger dog af, hvor lang en periode der bliver lukket for træningen og af den kompensation foreningen kan opnå.

Vi vil også se på mulighederne for at forlænge sæsonen.

ODK vil ikke kunne reducere foreningens udgifter særligt meget, uanset om der trænes eller ej. De penge der ikke betales tilbage bruges til at dække foreningens udgifter til administration og trænere.

Der vil altid være en bagatelgrænse på 200 kroner som ikke tilbagebetales. En eventuel tilbagebetaling kræver, at man henvender sig til odk@odk.dk

Covid19 og forholdsregler til træningen

I forhold til Covid-19 vil der være følgende retningslinjer, som vi håber at medlemmer og forældre vil hjælpe med, at vi i fællesskab overholder.

Når du skal til træning
Hav gerne selv en håndsprit med og sprit dine hænder af, når du ankommer til dit træningssted.

Mød (så vidt muligt) omklædt op til træning, og sørg for at have din drikkedunk fyldt op hjemmefra.

Ankom gerne højest 5 minutter før træningstiden starter, og sørg for at vente uden for hallen indtil du bliver hentet af din instruktør.

Inde i hallen
En lille taske, jakke og udendørs sko (pakket ned i tasken) medbringes i hallen – der må altså ikke efterlades ting i omklædningsrummene.

Inde i hallen vil jeres instruktør forklare lidt om, hvordan vi sammen overholder alle retningslinjerne i forbindelse med covid-19. Inden træningen går i gang, spritter I igen hænderne af.

Under træning
Der holdes to meters afstand under opvarmning, rytmeserier og i køen til spring. Det er et fælles ansvar mellem instruktører, gymnaster og forældre at dette overholdes.

Instruktører sørger for at holde en høj hygiejne og spritter hænder af flere gange undervejs i træningen, og altid før og efter træning.

Efter træning
Efter at instruktører, gymnaster og eventuelt forældrehjælpere har rengjort redskaberne forlader gymnasterne hallen gennem den anviste udgang (ikke nødvendigvis samme sted som indgangen). Vi opfordrer til, at der sprittes hænder i forbindelse med afslutningen af træningen.

Nye gymnaster og små gymnaster
Som udgangspunkt er der ikke adgang til haller/sale/omklædningsrum for forældre og pårørende, der ikke træner. For vores små gymnaster, der skal starte på nyt hold og måske er udfordret på at være alene de første træninger, er der mulighed for, at en forældre/pårørende kan gå med ind de første gange. Dette aftales med en instruktør ved første træning.

Sygdom
Hvis en gymnast bliver syg under træning, tager vi kontakt til hjemmet med det samme. Hvis en gymnast eller et tæt familiemedlem viser tegn på sygdom, er det vigtigt, at gymnasten ikke møder op til træning.

Positiv Covid-19 gymnast eller familiemedlem
Såfremt en gymnast eller et tæt familiemedlem bliver testet positiv for Covid-19, bedes I give ODK besked med det samme på odk@odk.dk eller tlf. 61695635. Herefter vil vi i samarbejde med relevante sundhedsmyndigheder igangsætte en anonym smitteopsporing på holdet og i foreningen.

Infografik om restriktioner meldt ud 23 oktober 2020 PDF