Værdier i ODK

Fællesskab  * Bevægelse * Udvikling

I fællesskab sætter vi ODK i bevægelse og skaber udvikling

 

Fællesskab

Fællesskabet er sjælen i ODK. Det er gennem fællesskabet omkring gymnastikken, at vores forening er blevet til.  

For os har fællesskabet værdi fordi: 

  • I ODK er vi overbeviste om, at vi er stærkest, når vi forener vores kræfter. Vi er aktive i ODK, fordi vi er aktive sammen. Det er fællesskabet, der gør os bedre og giver os muligheden for at lære af hinanden. Det er her, vi skaber et stærkt fundament for gymnastikken. 
  • Vores fællesskab er den bærende struktur, der giver form til gymnastikken.  Det er fællesskabet, som gør det værd at være en del af ODK. Fællesskabet er med til at tage gymnastikken til nye højder. 
  • Vi går op i, at fællesskabet skal rumme alle, der har et ønske om at være en del af vores forening.  

Bevægelse

Bevægelse er en central værdi i ODK, der ikke kun refererer til den fysiske aktivitet, som vi samles om, men også til relationer mellem mennesker. Bevægelse er en værdi som sætter fokus på både vores fysiske og mentale udfoldelser. Vi bevæger os med hinanden og vi bevæges ligeså af hinanden.  

Bevægelse som værdi handler om:  

  • Fysisk Bevægelse: handler om den kropslige aktivitet, vi udfører som gymnaster og som en del af ODK. Vi træner, deltager i opvisninger og udfører gymnastiske øvelser sammen. Denne fysiske bevægelse styrker vores kroppe men danner også grundlaget for den mentale bevægelse.  
  • Mental bevægelse handler om det mentale aspekt og vores samvær. Når vi er aktive sammen, udfordrer vi ikke kun vores kroppe, men også vores sind. Vi inspirerer og støtter hinanden mentalt. Det er disse øjeblikke der skaber et tæt bånd mellem os, og som rykker noget i os emotionelt og mentalt. 
  • Bevægelse af Foreningen: Bevægelse i ODK refererer også til den kontinuerlige forandring, som vores forening gennemgår. Vi arbejder sammen som en enhed for at flytte ODK fremad. 

Udvikling

Udvikling er en vigtig værdi for ODK’s DNA. Vi tror på, at vores fremtid ligger i vores evne til konstant at forandre, vokse og forbedre os. 

Udvikling som værdi, betyder at vi:  

  • Er på en konstant rejse: For os er udvikling ikke en engangsforeteelse; det er en kontinuerlig rejse. Det betyder, at vi altid stræber efter at forbedre os som forening. Vi søger aktivt nye måder at udvikle vores bestyrelse, instruktører, frivillige, medlemmer og selve foreningens aktiviteter på. 
  • Differentierer os fra andre: Vi tror på, at udvikling giver os mulighed for at differentiere os fra andre foreninger. Det er vores fokus på konstant vækst og forandring, der gør os unikke og sikrer at vi følger med tidens tendenser. 
  • Skaber plads til forskellighed: Udviklingen sker på mange måde, gennem vores oplevelser som gymnaster på et hold, gennem kurser og inspiration, gennem vidensdeling og arrangementer eller noget helt andet. Vi tror på at udviklingen er endnu større hvis den sker kollektivt og det er vigtigt for os at give plads til at man kan udvikle sig på den måde der passer en selv.